Neàpolis acull l’exposició ‘Nova Pantalla: El Videojoc a Catalunya’, una gran panoràmica sobre la indústria del videojoc al nostre país

a mostra es podrà visitar durant sis setmanes al plató de Neàpolis, l'agència pública d'innovació de Vilanova i la Geltrú. La inauguració tindrà lloc el dimarts 18 de febrer a les 18.30 h Nova Pantalla és la primera gran exposició dedicada íntegrament a la indústria del videojoc a Catalunya.

La mostra es podrà visitar del 19 de febrer al 25 de març, de dilluns a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 19 h, i els diumenges de 10 a 14h. L’accés és gratuït.

Neàpolis acull l’exposició itinerant ‘Nova Pantalla: El Videojoc a Catalunya’, una àmplia panoràmica sobre l’ecosistema creatiu del videojoc a Catalunya. La mostra es podrà visitar durant sis setmanes al plató de Neàpolis, l’agència pública d’innovació de Vilanova i la Geltrú. La inauguració tindrà lloc el dimarts 18 de febrer a les 18.30 h Nova Pantalla és la primera gran exposició dedicada íntegrament a la indústria del videojoc a Catalunya.

L’objectiu de la mostra és divulgar al públic general els processos creatius que hi ha darrere dels videojocs. Aquest sector emergent de les indústries de la innovació i la tecnologia compta a Catalunya amb més de 200 empreses de creació de videojocs i un volum d’ocupació que supera els 3.000 professionals de l’economia digital. Un sector que comprèn perfils com creadors d’art visual, il·lustradors, creadors de textures, animadors 2D i 3D, músics, especialistes en audio, dissenyadors de joc (en especialitats com disseny de nivells, de sistemes, d’interfícies o d’experiències), programadors, guionistes, testers, traductors, distribuïdors, comercials i productors.

Segons dades del Llibre bllanc de la Indústria del Videojoc 2023 aquesta indústria catalana significa més del 51% de la indústria estatal del videojoc i que és un dels referents que els experts situen en l’avantguarda de la indústria europea. L’exposició ofereix un recorregut pels perfils professionals del sector i aporta dades sobre algunes de les grans produccions catalanes que han triomfat internacionalment. La mostra està pensada tant per als neòfits com per als aficionats al món dels videojocs, i presenta continguts immersius i interactius, fent-la especialment atractiva per al públic escolar.

Una exposició: orígens, continguts i èxits

L’exposició està comissariada per Joan B. Galí, Marc Angrill i Albert Garcia, periodistes especialitzats en videojocs i comunicació cultural. Impulsada per la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la mostra ha recorregut tot el territori català des de la seva inauguració al Palau Robert de Barcelona l’any 2022, acumulant més de 150.000 visitants.

Entre els continguts de l’exposició s’inclou una breu història del videojoc a Catalunya, que s’inicia el 1974 amb Overkal, la primera consola catalana, inspirada en la Magnavox Odyssey nord-americana i considerada per alguns la primera consola europea. També es destaca Destroyer (1980), el primer videojoc desenvolupat a Catalunya, un clàssic de matamarcians inspirat en Galaxian. El recorregut arriba fins als videojocs per a dispositius mòbils i algunes de les empreses emergents catalanes que han aconseguit destacar en el mercat global.

Horaris:
Dilluns a dissabte: de 10h a 14h i de 16h a 19h
Diumenge: de 10 a 14h

Reserves per grups

Si sou un grup gran (especiament centres educatius) haureu de fer una reserva.
L'exposició pot acollir un màxim de 30 persones alhora, en trams d'una hora.

Loading...