El passat divendres dia 3 de Setembre de 2021, els alumnes de la Fundació Catalunya Voluntària van visitar les instal·lacions de Neàpolis en el marc del seu programa formatiu de gestió i administració.
Concretament, 32 estudiants, de 16 i 17 anys, acompanyats de 4 professores de l’escola de negocis ‘Yordan Zahariev’ de Kiustendyl (Bulgària) van assistir per tal de guanyar experiència internacional i aprendre de la cultura i d’agents del territori.
Acompanyats dels tècnics de promoció econòmica i innovació de Neàpolis van realitzar un “tour guiat” per conèixer l’experiència innovadora del centre, els projectes i activitats, i els seus espais al servei de l’ecosistema empresarial i la ciutadania. Concretament, van poder visitar el Crea&Co (viver d’empreses), el cowork, l’auditori o el Crea&lab, espais on es potencia la innovació, la creativitat, la tecnologia social, la col·laboració i la gestió de la incertesa (valors de Neàpolis) entre els estudiants, usuaris i emprenedors de la ciutat.
Aquesta visita ha estat un exemple pels estudiants, ja que la majoria de Digital Innovation Hubs a Bulgària estan en una fase inicial de preparació i fa explorar noves possibilitats internacionals pels estudiants en les seves trajectòries futures en educació i professionalitzadores en aquest estil de centres.
A més de Neàpolis, els estudiants van visitar l’Ajuntament de la ciutat, el port i la llotja, el punt info jove Garraf, el centre comercial, museus, botigues i mercats de la capital del Garraf. També van fer un treball de recerca on van desplegar les seves pròpies idees de negoci com a lliurement de l’itinerari del programa educatiu.
MedGaims, gamificació turística com a projecte emblema del Crea&playEls estudiants van visitar el Crea&Play, laboratori per a l’impuls de la gamificació i la realitat virtual de Neàpolis. En aquest espai se’ls va explicar el projecte MedGaims, que consta de 10 jocs per conèixer la ciutat gràcies a la gamificació i així impulsar el turisme. El cap de projecte va explicar la creació de la idea creativa, la metodologia prèvia d’usabilitat/continguts i la implementació tècnica d’aquests jocs digital i analògics per la ciutadania. MedGAIMS és un projecte europeu finançat en el marc del Programa ENI CBCMED, de cooperació transfronterer entre països de la regió euromediterrània.