Els passats 3 i 4 d’Octubre es va celebrar al Neàpolis la 1ª edició del Hackató & Creative Lab del projecte MedGaims en el que van participar 7 equips per optar a les beques que ofereix el projecte. Durant tot el cap de setmana els equips seleccionats mitjançant les candidatures prèvies van estar treballant intensament per tal de desenvolupar i evolucionar les seves propostes abans de ser presentades al jurat.
El primer Hackaton & Creative Lab per seleccionar experiències gamificades
El dissabte 3 d’octubre els equips participants es van acreditar i van assistir a la sessió inaugural que va tenir lloc a l’Auditori. Un cop donades les instruccions sobre les que es basaria el cap de setmana intensiu en el que es desenvoluparia el projecte, cada equip va ocupar el seu espai de treball i es van iniciar unes sessions de treball orientades a facilitar als equips el coneixement dels espais urbans locals, coneixement d’agents i facilitar mentories tant pel que fa a la gamificació com al projecte de negoci.
En concret durant el dissabte al matí van poder intercanviar coneixements amb Tècnics de Patrimoni pel que fa al coneixement dels museus, Tècnics de Turisme pel que fa a coneixement de l’estratègia de ciutat i responsables de Promoció Econòmica per tal d’encaixar les propostes en una visió global del projecte. Per la tarda del mateix dia es van reunir amb experts en gamificació que els van assessorar sobre l’evolució de les mecàniques dels jocs i es va tancar el dia amb una presentació preliminar que els orientaria a preparar la sessió final davant del jurat.
El diumenge 4 al matí, els equips van rebre la mentoria de projecte empresarial per tal de poder-los ajudar a enfocar les perspectives de sostenibilitat del projecte final i posteriorment van presentar el projecte al jurat. El jurat estava format per un expert en Patrimoni Cultural, un expert en gamificació digital, un expert en gamificació analògica i 2 experts en gestió de destinacions turístiques.
Dos projectes seleccionats que rebran finançament
Els projectes que van sortir finançats van ser 2, un de digital i un d’analògic. El projecte digital es diu “ L’avi” i és un projecte que es basa en la difusió de la memòria històrica en concret la de la Guerra Civil Espanyola. El joc es basarà en una d’aplicació mòbil i permet als usuaris conèixer continguts històrics al mateix temps que es mouen per la ciutat. El projecte analògic, per la seva part, es diu “ Capes” i és una experiència de joc de carrer en la que els usuaris es mouen pels carrers del casc antic de Vilanova i la Geltrú trobant pistes i descobrint curiositats si segueixen el camí correcte.
El projecte MedGaims
El projecte MedGaims és un projecte de cooperació internacional sota l’àmbit del marc ENICBCMED, en el que participen 4 països, Itàlia, Líban, Jordània i Espanya. L’objectiu del projecte es demostrar que la gamificació pot ser una eina per desenvolupar noves estratègies d’atractiu turístic. En concret a Vilanova i la Geltrú es desenvoluparan un total de 10 experiències gamificades que permetran crear una destinació turística diferenciada generant un atractiu únic.