El laboratori de proves de l'IoT Solutions World Congress exhibirà 10 plataformes experimentals dissenyades per implementar noves solucions industrials

Anuncien els 4 primers testbeds de l'edició del 2017

El laboratori de proves de l'IoT Solutions World Congress exhibirà 10 plataformes experimentals dissenyades per implementar noves solucions industrials

El laboratori de proves del IOT Solutions World Congress ha anunciat el quatre primers projectes que participaran en l’edició del 2017. El primer, un robot d'inspecció de transformadors submergible dissenyat per a plataformes de petroli i gas; el segon,un entorn de treball totalment connectat amb sensors per a la millora la seguretat dels treballadors; el tercer, una plataforma d'anàlisi predictiu que pot acabar amb el temps d'inactivitat a les fàbriques i en quart lloc,  una solució que permet la gestió remota d'embarcacions capaces d'informar en temps real sobre l'estat de la nau, les fuites d'aigua o la presència esperada en el vaixell. L’ IoT 2017 se celebrarà a la Fira de Barcelona entre el 3 i al 5 d'octubre. A l’esdeveniment es presentaran 10 testbeds que proporcionaran exemples pràctics de com l'Internet industrial canviarà la forma de produir i gestionar recursos i empreses, transformant l'economia global.

Els testbeds són plataformes experimentals dissenyades per implementar solucions innovadores i provar-les en condicions de funcionament de la vida real. Aquestes proves exploren noves tecnologies o combinacions d'existents amb l'objectiu de crear productes o tècniques innovadores amb potencial per generar nous estàndards internacionals. Les aplicacions pràctiques que es mostraran al Congrés Mundial de Solucions de IoT estaran coordinades i supervisades pel Consorci Industrial d'Internet (CII).

El robot d'inspecció submergible d’ABB està en la línia dels robots d'inspecció operats remotament per VR. Són ginys capaços d'operar en entorns canviants altament perillosos. Avui en dia, les inspeccions per a la detecció de danys o el manteniment rutinari en aquests transformadors de les plataformes de petroli i gas només és possible drenant part del petroli dels espais a inspeccionar. Això comporta riscos importants per a la salut dels tècnics de manteniment a causa de l'exposició a entorns altament tòxics. A aquests riscos cal afegir els costos d'inspecció i el temps d'inactivitat que perjudiquen el rendiment de l’empresa a més a més dels perills ambientals al drenar al petroli. Aquesta nova solució redueix significativament tots aquests riscos.

 

La seguretat del treballador també és l’objectiu de Wipro i el seu projecte de seguretat i operacions de força laboral connectat d'IBM. La solució presenta una varietat de sensors integrats en una capa externa sobre elements com ara cascos, rellotges, ulleres i armilles, equips pesats, passarel·les i punts d'accés. El sistema compta amb una plataforma que gestionar la recollida d’informació dels dispositius i la capacitat d'anàlisi de dades; I, finalment, hi un tercer nivell de gestió que facilita la aplicació en l’empresa, quadres de comandament per a un centre de comandament d'operacions i equips de resposta d'emergència. El testbed millora la productivitat de la seguretat dels treballadors, la productivitat de la mà d'obra i ajuda a reduir el risc corporatiu mitjançant la integració d'accessoris intel·ligents amb infraestructura intel·ligent, mentre utilitza habilitats cognitives d'aprenentatge.

El temps d'inactivitat inesperat és un dels temes clau que les fàbriques s'enfronten a tot el món i un projecte conjunt de PTC, Hewlett-Packard Enterprise, National Instruments, OSIsoft i Flowserve fan servir analítiques predictius per reduir-la. Exemplificat a través d'una demostració de la bomba Flowserve, aquest testbed mostrarà com es processen els sensors que proporcionen dades com la temperatura, la pressió, el flux i la vibració, permetent detectar en temps real qualsevol canvi d'anomalia en el rendiment de la bomba. La demostració també mostra com Augmented Reality pot ajudar a solucionar problemes i reparar directament en el lloc.

 

L'últim del primer lot de tests que es presentarà a IoTSWC 2017 és el projecte Connected over Seas de Vodafone, Hiruteknova, TST i Rodman. Ofereix als clients una solució completa sensorial per als seus vaixells. Gràcies a una aplicació i als sensors instal·lats al seu vaixell, els clients podran conèixer l'estat del seu vaixell en qualsevol moment i des de qualsevol lloc i obtindran informació sobre l'estat de la bateria, les pèrdues d'aigua i el perill d'enfonsament, temperatura o fins i tot la presència d’intrusos a bord i proporcionarà el control total de la nau.

 

Un esdeveniment mundialment significatiu

 

La tercera edició de l'IoTSWC serà la més gran de la història. El principal esdeveniment mundial sobre IoT industrial reunirà més de 220 empreses i 250 experts internacionals per discutir i mostrar els últims productes i aplicacions d'aquesta tecnologia disruptiva que canviarà els models de negoci en molts Indústries i ja està augmentant la producció a través de processos automatitzats. Més de 120 expositors ja han confirmat la seva participació al IOTSWC 2016, convertint-se en el principal esdeveniment internacional del sector industrial d'Internet. Aquestes empreses inclouen ABB, Accenture, Analog Devices, Dassault Systèmes, Deloitte, Deutsche Telekom, EMC, Everis, General Electric, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Intel, Interdigital, Kaspersky, Microsoft, National Instruments, PTC, SAP, Schneider, Sigfox, Telefònica i Vodafone.

 

IoTSWC formarà part de la Setmana de la Indústria de Barcelona, ​​una de les plataformes firals més importants del món per a la indústria tant des d'una perspectiva comercial com de coneixement. La setmana se celebrarà de l’1 al 6 d'octubre i comptarà amb esdeveniments com Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, IoTSWC, In (3D) ustry From Necessites to Sol.

Twitter - Últimes interaccions