Makers, la teva comunitat

Els Makers són aquelles persones que practiquen el moviment "Make"

Els Makers són aquelles persones que practiquen el moviment "Make", que es basa en tres pilars: la tecnologia, el DIY (fes-t’ho tu mateix) i el DIWO (Do It With Others; Fes-ho amb altres). El primer pilar se centra en la tecnologia. No només en la més puntera, sinó en tot tipus de tecnologia, des de la més primitiva fins a les impressores 3D, o les possibilitats de les Arduino, entre d’altres.

El DIY aplicat a la tecnologia es centra en modificar el que ja existeix per millorar-lo o donar-li nous i diferents usos; i que qualsevol persona aprengui a crear, reparar i modificar els seus invents o projectes.

Finalment, el DIWO ens inspira a fer projectes amb més persones. S'acaba relacionant amb la cultura col·laborativa, amb el codi obert i la cultura oberta en el seu més ampli sentit. A compartir també el que aprenem i sabem fer. Per exemple, podrem veure, de les famoses impressores 3D, persones compartint els seus propis dissenys per imprimir, així com dissenys oberts perquè altres persones els modifiquin i millorin.

Aquest moviment agrupa a Vilanova i a Neàpòlis en concret, a enginyers, programadors, dissenyadors i tecnòlegs, que tracten d’organitzar una comunitat estable i innovadora. Si és del teu interès, aquesta és la teva comunitat.

 

Twitter - Últimes interaccions