La Fundación Salvador Allende de Xile s'interessa pel model de Neàpolis Vng

El president de la FSA visita l'Agència Pública d''Innovació

La Fundación Salvador Allende de Xile s'interessa pel model de Neàpolis Vng

El president de la Fundaciò visita l'Agència Pública d''Innovació i s'entrevista amb el primer tinent d'Alcalde Juan Luís Ruiz

El president de la Fundación Salvador Allende, Alejandro Kemp, ha visitat aquest matí la seu de l’agència pública d’Innovació Neàpolis. Kemp ha estat rebut pel primer tinent d'Alcaldia, portaveu del govern, regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz. Alejandro Kemp ha visitat Neàpolis en el marc un recorregut per diferents centres de referència de l’ecosistema de la innovació a Catalunya aprofitant la seva participació en un camp d’innovaciò convocat aquesta setmana a Mataró.

 

IMG_6169.JPGpeque

La Fundació Salvador Allende s’ha dedicat des de la seva creaciò a la recuperació de la memòria històrica i la figura del president Salvador Allende, assassinat durant el cop d’estat del general Augusto Pinochet l’11 de setembre de 1973. Ara aquesta fundació xilena ha decidit reorientar la seva estratègia obrint la seva activitat també als projectes d’innovació social i en especial els de caràcter educatiu i de formació dels futurs ciutadans. Per això desplega programes i projectes en les escoles i institut municipals de Xile, els centres que escolaritzen i formen els alumnes que integren les capes socials més desfavorides del país. Kemp ha presentat al primer tinent d’Alcaldia, Juan Luís Ruiz alguns d’aquests projectes com el programa “Mi colegio, mi pais”.

http://www.fundacionsalvadorallende.cl/nuestros-proyectos/

 

Un iniciativa encara a la consolidació de dinàmiques i comportaments democràtics entre la població escolar oferint oportunitats als alumnes d’apoderar-se de decisions rellevants per al centre i la seva comunitat. Una forma d’estimular la participació i la futura consciència sobre els drets politics fonamentals com el dret de vot en un país on a les darreres eleccions municipals es van registrar quotes d’abstenció del 65%.

Kemp s’ha interessant pels diferents projectes que es desenvolupen a Neàpolis en tant que centre on s’apleguen iniciatives i programes que compten amb la participació de tots els agents integrants del sistema de la innovació: empresa, universitat, administracions públiques i ciutadania. Aquests darrers són una de les part fonamentals d’aquest sistema ja que implica la generació de processos de compartició, cocreació i reorientació de la innovació cap al conjunt de la societat.

 

 

 

 

 

 

 

Twitter - Últimes interaccions