Faromàtics, start-up nascuda a Nèapolis, es consolida com a empresa TIC de VNG

aquest divendres ha inaugurat la seva nova seu a la rambla de Sant Jordi

Faromàtics, start-up nascuda a Nèapolis, es consolida com a empresa TIC de VNG 

L'empresa Faromatics va néixer com a start-up tecnològica al Cowork de Neaòlis el 2016 de la mà d'un equip humà de dues persones. Va créixer a l'Agència Pública d'Innovació fins a consolidar-se, aconseguint diversos premis i inversions internacionals i, finalment aquest divendres ha inaugurat la seva nova seu a la rambla de Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú. Una seu de 1.000 m2 on treballen un total de 18 persones desenvolupant projectes que cerquen garantir el benestar animal en les granges de criança. Actualment el seu principal negoci és el ‘Chickenboy' un robot que mitjançant sensors vigila el benestar dels pollastres destinats al consum que es crien a les granges.

Tal i com ha explicat el CEO de Faromatics, Heiner Lehr, “som una empresa que apliquem la tecnologia moderna, la robòtica, la sensorització i la intel·ligència artificial a la ramaderia per incrementar el benestar animal i la productivitat de les granges”. El projecte que han desenvolupat, anomenat ‘Chickenboy' “està a les granges i mesura aspectes com les condicions ambientals, la salut o si els equipaments funcionen correctament. Això ho fa contínuament i avisa els productors si detecta algun problema”. Sobre l'empresa, Heiner Lehr ha explicat que “Faromatics és una empresa global des de l'inici. Hi treballem persones dels 5 continents de 10 països diferents i estem ja en contacte amb productors de més de cinc mil milions de pollastres anuals. Tenim un 12% de quota de mercat”. L'empresa, segons ha dit el seu CEO, està desplegada actualment només a Europa, però ja tenen plans per desplegar-se en d'altres continents.

 

Vilanova, ciutat amb talent

Quant a les raons que van originar que l'start-up arranqués al cowork Neàpolis, Heiner Lehr ha afirmat que “el primer que necessitàvem per començar l'empresa era l'accés al talent, i nosaltres el vam trobar en la comunitat universitària de la UPC i concretament en el màster de la universitat que ens ha proporcionat aquest talent”. Després, ha explicat el CEO de Faromatics “vam veure que l'espai Neàpolis era un bon lloc per crear la nostra empresa”.

Sobre aquesta qüestió també ha parlat la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, qui ha afirmat que des de l'Ajuntament de la ciutat i a través de l'Agència Pública d'Innovació, Neàpolis “procurem cuidar els petits emprenedors i dotar-los de les eines que necessiten per fer-los més competitius”. Aquesta experiència d'èxit, ha afegit la regidora Martínez, “ens serveix per veure que el model que estem seguint funciona i que cal apostar per continuar innovant, aconseguint que les empreses que es creen a Vilanova es quedin al territori i que aquest talent que s'ha format aquí, un cop consolidat com a empresa també repercuteixi i ens ajudi a fer la promoció econòmica de la nostra ciutat.”

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, també va ser divendres en la visita inaugural per les instal·lacions que ocupa Faromatics a la capital del Garraf. En la seva intervenció, l'alcaldessa va recordar que l'actual empresa va iniciar-se com a “start-up que va arrencar el seu projecte fa pocs anys a Neàpolis, en el marc d'una de les seves línies estratègiques, el cowork d'empreses tecnològiques, on es dona suport públic municipal als projectes emprenedors per néixer, créixer i finalment emancipar-se”. L'alcaldessa de VNG va manifestar que “Faromatics és un exemple paradigmàtic d'aquest suport amb polítiques públiques a l'emprenedoria, ja que va néixer com una microempresa i ara està plenament desenvolupada, dona feina a una vintena de  persones i tenen per objectiu continuar creixent”.  En relació a les previsions de creixement, Heiner Lehr ja va avançar divendres que l'any vinent presentaran tres productes nous i “per tant tenim la voluntat de contractar més gent. Volem créixer en 4 o 5 persones més per crear una base sòlida que permeti desplegar els nostres robots per tot arreu”.

 

Podeu escoltar les declaracions de Conxi Martínez i Heiner Lehr aquí

Podeu veure un àlbum de fotografies de la visita a Faromatics aquí

 

Twitter - Últimes interaccions